De oorspronkelijke link en de naam van het menu was diabetes. Maar nu ik wat langer nadenk over deze naam moest ik ineens aan mijn oma denken. Mijn oma had suikerziekte en ik weet het nog als er iemand jarig was ging mijn moeder altijd bij de bakker een speciaal gebakje bestellen voor oma. Eentje zonder suiker want oma had tenslotte suikerziekte. Helaas had oma het heel erg en nadat oma langzaam blind geworden was en haar voet heeft laten amputeren is ze na een hartaanval aan de suikerziekte dus overleden. Waarom noemen we het dan nu ineens diabetes en hebben we er ook nog eens twee types van. Nou ik denk dat we dit te danken hebben aan de lobby van de suikerverwerkende industrie. Het is nogal slecht voor het imago van hun product om een ziekte naar hun geliefde product te noemen. Maar misschien was de naam suikerziekte niet eens de juiste naam. Aangezien koolhydraten in feite ook gewoon aan elkaar gekoppelde suikers zijn zou een beter naam wel zijn koolhydraten intolerantie. Maar ja met zo een naam krijgen we de gehele lobby van de graan en suikerverwerkers tegen. Dat gaat het nooit halen gezien hun macht die ze hebben over onze politici.

Dat sommige van hun kiezers geconfronteerd worden met zulke voeten door hun keuzes laat ze blijkbaar koud.

AdobeStock_72041870 Suikerziekte of koolhydraat intolerantie

Nederlandstalige artikelen over suikerziekte.

Dit is een video van diëtiste Janet Noome een van de eerste diëtistes in Nederland die zich sterk is gaan maken voor de paleo/Low Carb wijze van voeding. En dit is de link naar haar website. Ze heeft een praktijk in Emmen.

Een heel interessante brochure over diabetes van de stichting Voeding leeft.

Hieronder vind je een link waar ik met een nieuw systeem van het scannen van suikerwaardes gedurende 14 dagen mijn bloedsuikerwaardes heb gemeten in mei 2016.

Een pdf bestand met 14 dagen metingen

Omdat ik nog veel werk heb om alles van vertaalde informatie te voorzien deel ik in ieder geval hier vast informatie in de vorm van YouTube presentaties die voor mij waardevol waren om meer te begrijpen over suikerziekte zodat ik er wat aan kon doen.